петак, 12. јун 2015.

Farmasi - način poslovanja, marketing plan

U prošlom postu ste mogli da čitati o tome kako sam krenula da se bavim Farmasi kozmetikom. Ukoliko niste pročitali možete to učiniti ovde .


Danas ću vam pričati o načinu poslovanja, o marketing planu i o još nekim stvarima koje vam mogu biti zanimljive. 

Dakle, kada se učlanite možete da izaberete da li ćete se baviti samo prodajom ili ćete se pored prodaje baviti i marketingom. (ovo pitanje vam niko neće postaviti, niti ćete negde potpisivati, ovo je vaš izbor koji stvarate u glavi) 

Ukoliko izaberete samo prodaju, vaš cilj bi trebalo biti što veća porudzbina jer od nje zavisi popust koji ostvarujete. Popust je sledeći:

1. 3000-8399--15%
2.8400-11 999--20%
3.12 000-17 999--25%
4.18 000-26 399--30%
5. Od 26 400--33%

Minimalna porudzbina je uvek 3000. 


Ukoliko izaberete ono što sam i ja, a to je mrežni marketing mogućnosti su vam mnogo veće. Pored zarade od prodaje tu je i provizija, razni kursevi, seminari, putovanja i zaista još mnogo toga. 

Da krenemo redom. Šta je mrežni marketing(MLM) ?

To je sistem koji prati svaku našu preporuku i adekvatno je nagradjuje u zavisnosti od prometa  koji je zahvaljujući njoj i nastao. Mrežni marketing vrlo često nazivaju i posao 21. veka. 

Šta je suština mrežnog marketinga?

Da vi prenosite informacije i iskustva drugim ljudima(vašim saradnicima), da im pomažete da oni budu uspešniji, jer samim tim što su oni uspešniji, uspešniji smo i mi. Dosta ljudi to ne razume i bukvalno sve grabe za sebe (žargonski rečeno) medjutim vremenom će i sami shvatiti da se nisu mrdnuli sa mesta. 

Sta nam se nudi?

Da kupujemo po posebnim cenama, da koristimo kvalitetne proizvode, da pokrenemo svoj posao i da ostvarimo odličnu zaradu i uštedu. 

RANG LIDERA:

1. Junior-lična prodaja 6000 din - 7aktivnih članova+vi ------zajednička prodaja 60 000 dinara
2.Senior-lična prodaja 6000 din - 20 aktivnih članova+vi ----- zajednička prodaja 210 000 dinara
3.Kandidat za direktora- lična prodaja 6000 dinara - 25aktivnih članova+vi ----zajednička prodaja 420 000 dinara
4.Direktor-lična prodaja 6000 dinara - 35 aktivnih članova+vi----zajednička prodaja 600 000 dinara

Vi kao lider ostvarujete popust na svaku porudzbinu od 6000 dinara i više. I to u iznosu od 33%. 
Proviziju imate na tri generacije i to:

Junior- prva generacija 5%
            druga generacija 1%
            treća generacija 0,5%

Senior- prva generacija 5,5%
           druga generacija 1,5%
           treća generacija 1%

Kandidat za direktora- prva generacija 6%
                                     druga generacija 2%
                                     treća generacija 1,5%

Direktor- prva generacija 7%
               druga generacija 2,5%
               treća generacija 2%

Zvanje se dodeljuje na osnovu rezultata svake kampanje i važi tokom naredne kampanje. Jednom ostvareno zvanje važi samo jednu kampanju, zatim se ili potvrdjuje ili menja na osnovu rezultata. 

Obračun i isplata provizije se vrši do 20. narednog meseca za prethodni. 

Trenutno aktuelan motivacioni program za lidere je potvrda statusa i promena statusa. Junior osvaja poklon iznenadjenja u iznosu od 5000 dinara, senior u iznosu od 10 000 dinara, kandidat za direktora u iznosu od 15 000 dinara i direktor u iznosu od 25 000 dinara. Pored ovog programa lideri imaju pravo posetiti Istanbul i fabriku. Vise o tome nacicete na njihovom sajtu Farmasi Cosmetisc Srbija. 

Ukoliko uključite 5 novih članova na poklon dobijate parfem Whispering Angel, a ukoliko uključite 10 novih članova na poklon dobijate parfem Bushra. Takodje u junu mesecu imate priliku kupiti torbu po jako niskoj ceni u iznosu od 595 dinara.  Potrebno je uključiti tri nova člana sa minimalnim porudzbinama od 6000 dinara. 


Ovo nije sve što se tiče marketing plana. Postoje i zvanja direktor gold, silver, pearl, platinum, safir, ruby, esmerald i dimond. O njima mislim da za sada nema potrebe pričati, možda nekom drugom prilikom. 

Ispričala sam vam ono najvažniji o marketing planu što smatram da svaki novi član treba da zna. 

Svaki novi član kao poklon dobija ruž za usne po izboru. Ukoliko niste do sada probali njihove ruževe ja vam preporucujem da to bude neki njihov najprodavaniji ruž a to je True Color. Taj program traje 4 kampanje od momenta uključenja. Član ostavaruje pravo na poklone samo ako je aktivan svakog meseca i ako visina njegove porudzbine prati predvidjen iznos za osvajanje poklona dobrodošlice. 

Što se tiče programa dobrodošlice. Uz porudzbinu u minimalnom iznosu od 5000 dinara dobijate kremu za ruke. Porudzbina u minimalnom iznosu od 8500- mist za telo. Porudzbina u minimalnom iznosu od 12 500 dinara- labelo i maskara. Porudzbina u minimalnom iznosu od 18 000 dinara- sprej za telo, maska za lice, geč za tuširanje i losion za telo. 



Registracija novih članova je besplatna. Članovi mogu biti osobe starije od 18 godina kojima je za registraciju potreban popunjen registarski list i fotokopija lične karte. Registracija je validna tek onda kada se uz registarski list pošalje i porudzbenica, tek onda se dobija ID broj saradnika.

Za sva pitanja posetite moju FB stranicu Suzana Make Up Farmasi ovde , ili FB profil ovde .

Nadam se da vam se svideo ovaj post, opet da vam napomenem da sam ovo sama pisala, da mi niko nije trazio da pišem.

                                                                         Do sledećeg posta :)
                                                                                                                  S:*

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala na komentaru. :)